Vepřové s bramborem

 

Suroviny

100 - 200 g vepřové kýty (krkovice) - může být i telecí nebo drůbeží maso

1 velká paprika

1 cuketa

2 plátky pancetty nebo kvalitní slaniny

1 cibule

1 stroužek česneku

lžíce hořčice

1 menší až střední brambora

1 lžíce oleje

lžička tymiánu 

snítka tymiánu


Postup

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Bramboru oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Maso osolíme a dáme na rozpálenou pánev zatáhnout max. 1 min z každé strany. Potom maso potřeme z obou stran hořčicí. Papriku s cuketou nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Vše dáme do malého pekáče, přidáme brambory, plátky pancetty, maso, tymián a zakápneme lžící oleje a lžící vody. Dáme péct do trouby do změknutí masa a zeleniny, cca 30 minut. Nakonec můžeme dochutit solí a pepřem.