Kniha Jídlotopis je plná zajímavostí, přirozených pravd a jednoduchých stravovacích principů, které vám pomůžou vyznat se v dnešním informačním smogu ve výživě.
Není to kuchařka, není to kniha plná nicneříkající teorie. Po jejím přečtení porozumíte stravě jednou provždy. Naučí vás samostatnosti v jídle bez univerzálních a dietních omezení. Díky informacím v této knize už nikdy nebudete hladovět, trápit se a omezovat se v jídle. Budete se cítit dobře, zdravě, vitálně a plní energie.
Kniha Jídlotopis obsahuje dvě části.
První část vás krůček po krůčku povede, jak jíst bez výčitek, s radostí, dosyta, jak být zdravý a udržet si optimální hmotnost. Naučí vás, proč je lepší vnímat jídlo jako velmi podstatnou a přirozenou součást života, a ne jako nepřítele, celodenní náplň a starost. Každý jsme jiný, každému vyhovuje a chutná něco jiného. Proto v Jídlotopisu nenajdete nesmyslné, nelogické a neúčinné diety, vážení jídel, počítání kalorií, zákazy a doporučení. Ty dlouhodobě nikam nevedou.
Druhá praktická část nabízí inspiraci na celodenní nutričně vyvážený jídelníček. Je rozdělena do sedmi kapitol - Obecné recepty, Snídaně, Polévky, Hlavní jídla, Svačiny, Večeře a Dezerty. Každá kapitola obsahuje minimálně třináct receptů s barevnými fotografiemi jednotlivých jídel. Jídla jsou velmi jednoduchá, časově nenáročná na přípravu (většinu zvládnete do 30 minut), chutná a na talíři i krásně vypadají. Navíc - téměř všechny recepty obsahují i varianty upravené na potravinové alergie jako jsou celiakie, intolerance na laktózu, alergie na bílkovinu kravského mléka nebo diabetes.
Mít možnost volby a získat sebevědomí, že o svém jídle a dalších krocích rozhodujete právě vy, je velice důležité. K správnému vykročení vám chybí právě tato kniha. Šanci na kvalitnější život neodkládejte. S námi tu změnu dokážete.
Co se dozvíte v knize?
- jaké potraviny jíst a proč
- jak správně poskládat jídlo na talíř, abyste dosáhli vašich výsledků
- co se stane, když budete jíst málo bílkovin a naopak, co se může stát, když jich budete jíst moc
- co způsobují cukry a proč jsou ve stravě tolik důležité tuky
- proč nelze brát ořechové mouky jako zdraví prospěšnou potravinu
- proč řešením bezlepkové diety není kukuřičná nebo rýžová mouka
- co jíst během celého dne
- co jíst když máte cukrovku, celiakii, intoleranci na laktózu a alergii na bílkovinu kravského mléka
- seznam co mít a nemít doma v zásobě
- tipy, kde nakupovat
- jak úspěšně a trvale zhubnout
- jak se zbavit nebo předejít civilizačním nemocem
- jak jídlo brát jako příjemnou součást denního režimu a ne jako nepřítele a starost
7 důvodů, proč si pořídit právě tuto knihu
- 306 stran tipů, rad a inspirace čerpaných ze zkušeností nutriční koučky a autorek Jídlotopisu
- naučíte se rozumět stravě jednou provždy
- zbavíte se nesmyslných diet a začnete jíst dosyta
- budete se cítit vitálně, zdravě a plni energie
- jídlo pro vás bude radostí a ne celodenní náplň a starost
- dostanete více než 90 jednoduchých receptů jako inspiraci na celodenní nutričně vyvážený jídelníček včetně zdravých variant dezertů pro občasnou příležitost
- všechna jídla jsou připravena z kvalitních a běžně dostupných surovin tak, aby si pochutnala celá vaše rodina